Tinovas

 

Vår uppfödning sker i hemmiljö där katterna har tillgång till hela vårt hus, i början är mamma katt och ungarna i ett eget rum med matte för att få lugn och ro men när de blir tillräckligt stora umgås de med de andra vuxna katterna och är med i familjelivet.
Vi är måna om att kattungarna ska bli sociala, trygga och mysiga.

Kattungarna säljes i första hand som sällskapskatter och vi kan inte ge några garantier för utställningsframgångar eller att den håller för eventuell avel men vi kan ge råd om vilken kattunge som ser mest lovande ut för det.
 
Observera att om du har för avsikt att ha katten i avel vill vi veta det innan köp samt är registrerad uppfödare.
 
 
Självklart har du alltid full support från oss när det gäller din katt.
 
Maine Coon är en mycket social katt som inte ska vara ensam långa dagar utan något sällskap.
En katt eller hundkompis vill de gärna ha om matte/husse är hemifrån många timmar.
Väljer ni att köpa 2 kattungar från oss så är det till ett lägre pris/kattunge.

 

Kattungarna är leveransklara tidigast från 14 veckors ålder och är vid leverans:
* Vaccinerade mot kattsnuva, kattpest och kattherpes
* Veterinärbesiktigade innan leverans (intyg ej äldre än 7 dagar)
* Chipmärkta
* Registrerade i SVERAK (katten är stambokförd)

* Vi avmaskar inte våra kattungar i förebyggande syfte utan vid behov.
* Dolda fel försäkrade i 3 år (Ägaren tecknar en egen veterinärvårds & livförsäkring)
* Äter kattungemat, är rumsrena och alldeles...underbara

 

En kattunge är alltid ljuvlig men vi vill att du som köper en katt från oss tänker igenom ditt beslut ordentligt innan köp.

 

Katter och barn har roligt tillsammans men katten måste själv få välja om den vill vara med att leka eller inte för att inte bli rädd och skygg.  

 

Behandla kattungen som ett litet barn när det gäller mat, sömn, lek och kärlek för det är precis vad den är  "ett litet kattbarn"

 

När din katt börjar bli könsmogen från ca 6 mån ska den kastreras både för kattens och din skull, en katt som inte ska användas till avel blir stressad och mår inte bra av att vara okastrerad och kan även börja att markera revir genom att kissa i möbler mm.

 

Katten kan bli sjuk eller skadad och den ska alltid vara försäkrad för att du ska ha råd att söka vård till den. Det kan annars i värsta fall kosta dig många tusen kronor.

Vi tecknar en försäkring i IF för veterinärvård på våra kattungar när de är 6 veckor som ni som köpare kan ta över (frivilligt) för att ni ska slippa den karenstid på 20 dagar som det annars är på alla försäkringar, på så vis är kattungen försäkrad utan karenstid när ni hämtar hem den, gäller även om den försäkras i annat bolag.

 

En katt blir ca 12-15 år (ibland äldre)

  

Vi förutsätter och vill naturligtvis att kattungen ska få ett livslångt hem hos dig.

Ibland kan dock saker och ting ändras i livet som gör att det inte är möjligt att ha katten kvar. Om så sker vill vi att du hör av dig till oss så att vi kan hjälpas åt att hitta ett bra hem till katten.

Vi vill gärna veta vem ägaren är av en katt från Tinova's uppfödning!

 

När du ha läst igenom det här och du är säker på att det känns rätt att visa intresse för en liten Maine Coon kattunge från oss så är du välkommen att höra av dig för att komma och hälsa på din ev. nya familjemedlem.

 

            

          

Bilder på små Coonisar från oss!